Zoek, vergelijk & boek!
Een auto huren in Lissabon gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Lissabon, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Lissabon
Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Lissabon. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.
Bij de naam Lissabon moet je meteen denken aan de fado, het weemoedige lied dat het karakter van de Portugese hoofdstad en zijn inwoners zo goed verwoord. Net als het onderwerp van een fadolied heeft Lissabon tegenslagen gehad. In 1755 werd de stad zo goed als weggevaagd door een aardbeving, gevolgd door een vloedgolf. En in 1988 verwoestte een brand een groot deel van de historische wijk Baixa. Maar Lissabon zit nooit bij de pakken neer en na elke tegenslag wordt de draad weer opgepakt.
Na de grote brand werd het centrum van Lissabon opnieuw ingericht. Zo werd een groot terrein aangewezen voor de Wereldtentoonstelling van 1998. Het terrein van de Expo heet nu Parque das Nações, een levendige wijk rond een groot winkelcentrum. Verder zijn er gezellige bars, restaurants en ook vindt u er het Oceanarium, het grootste aquarium van Europa.
De rivier de Taag is de levensader van Lissabon met als blikvanger de Ponte 25 de Abril. Doet deze hangbrug u denken aan de Golden Gate Bridge van San Francisco? Dat kan kloppen, want beide bruggen werden door hetzelfde bedrijf gebouwd. De naam verwijst naar de datum van de Anjerrevolutie in 1974. Bij de brug staat een groot Christusbeeld op een hoge zuil. U kunt er met een lift omhoog en u heeft dan een schitterend uitzicht over de brug, de Taag en Lissabon.
Het bekendste plein van de stad is Rossio. Dit is een gezellige ontmoetingsplek en het plein wordt omzoomd door restaurantjes en winkeltjes. Het is verbonden met het Praça do Comércio, een groot plein dat grenst aan de Taag. Dat plein en de straten eromheen werden aangelegd na de aardbeving van 1755. Een beetje stijfjes en het kan er ook behoorlijk waaien.
Vanaf dit grote plein rijdt Tram 28 naar de meer pittoreske wijk Alfama. Groot voordeel van de tram is dat u zelf de klim naar boven niet hoeft te maken. Maar vele andere toeristen en de Portugezen zelf denken daar ook zo over en het is dus een erg drukke lijn. Alfama en Bairro Alto (letterlijk Hoge Buurt) zijn sfeervolle wijken met nauwe straatjes, koffiehuizen en eettentjes. Dit zijn ook de wijken om de fado te beluisteren, bijvoorbeeld in een van de vele restaurantjes rond het Praça Camoes (in Bairro Alto).
Het toerismebureau heeft diverse kiosken verspreid over de stad. U herkent ze aan het opschrift Ask Me Lisboa. Daar kunnen ze u informatie geven over bezienswaardigheden en attracties, maar ze kunnen u ook helpen bij het vinden van accommodatie.
In het midden van de Taag staat een wachttoren, de Torre de Belém. Die werd in het begin van de 16e eeuw gebouwd om de haven te beschermen, maar diende tijdens de Spaanse overheersing (die begon aan het einde van die 16e eeuw) als gevangenis. In de wijk Belém vindt u verder het Monument van de Ontdekkingsreizen (Padrão dos Descobrimentos).
Het Castelo de São Jorge ligt hoog op een heuvel. Het was tot de Spanjaarden Portugal veroverden het onderkomen van het Portugese Koninklijk Huis. In 1755 werd het zwaar beschadigd door de aardbeving, maar deze indrukwekkende vesting is zeker een bezoek waard.
Ook de omgeving van Lissabon is het waard om te bezichtigen. Inwoners van Lissabon gaan graag naar Sintra, waar de Moren en later rijke Portugezen hun riante buitenverblijven bouwden. Onderweg naar de stad ziet u al de eerste paleizen, zoals het roze paleis van Queluz en het Palácio Nacional de Pena, dat zo in een sprookjesverhaal past.
Na Sintra kunt u nog verder doorrijden naar het westen. U komt dan op het schiereiland Cabo Carvoeiro, het meest westelijke puntje van het Europese vasteland. Uiteraard vormde dit schiereiland een strategisch punt en daarom werd er in de 17e eeuw een fort gebouwd.
Wilt u het gezellige, maar ook erg drukke Lissabon even ontsnappen? Maak dan een ritje in uw huurauto langs de rivier de Taag! Rij stroomopwaarts (naar het noordoosten) en u komt gezellige stadjes en dorpjes tegen. Een tip: u kunt in deze dorpjes vaak uitstekend lokaal eten voor minder dan de helft van wat u in hartje Lissabon betaalt. Bij het fraaie stadje Abrantes liggen de restanten van een burcht uit de 14e eeuw, en u heeft er een mooi uitzicht over de omgeving.
Lissabon is een drukke stad en een parkeerplaats vinden kan moeilijk zijn. Bovendien zijn veel straten nauw en steil en voorbehouden aan voetgangers of trams. Er zijn enkele parkeerterreinen en -garages, maar vaak zijn deze vol. Op straat kunt u parkeren in de blauwe zones, waarvoor u moet betalen. Parkeren bij gele en rode zones is verboden.
Het vliegveld van Lissabon heet Aeroporto da Portela en ligt 7 kilometer ten noordoosten van de stad, langs de A1 die Lissabon met Porto verbindt. Vanaf Cascais/Estoril volgt u de autosnelweg A5. Op zowel de A1 als de A5 staat het vliegveld duidelijk op borden aangegeven (volg de ringweg 2a).