Zoek, vergelijk & boek!
Een auto huren in Warschau gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Warschau, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Warschau
Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Warschau. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Poolse hoofdstad Warschau zwaar beschadigd. Dat is overigens niet meer te zien, want na de oorlog werd de herbouw van de stad groots aangepakt. Aan de hand van oude foto’s, schilderijen en prentbriefkaarten werden de huizen en andere gebouwen gereconstrueerd. Zelfs een deel van de stadsmuren (die al voor de oorlog waren gesloopt) werd hersteld. Zo is Warschau een stad die oud aandoet, maar het in feite niet is. Naast deze ‘nieuwe’ historische gebouwen staan er ook herinneringen aan de Sovjettijd; het meest in het oog springend is het 231 meter hoge Cultuurpaleis. Het was een cadeautje van Stalin en het gebouw is dan ook in de typische Stalinistische ‘suikertaart’stijl gebouwd. Alle verwijzingen naar Stalin zijn overigens later – tijdens de zogeheten destalinisatie – verwijderd. Van de dertigste verdieping hebt u een fantastisch uitzicht over de Poolse hoofdstad.
Het hart van de oude stad (Stare Miasto) is de Rynek, het marktplein, waar overigens geen markt meer wordt gehouden. Wel zijn er rond dit plein gezellige terrasjes en restaurants. Midden op het plein staat het standbeeld van de zeemeermin Melusina. Volgens de legende leefde ze in de Wislarivier en droeg zij hertog Boleslaus op aan die rivier een stad te stichten. Vlak bij het marktplein staat het Koninklijk Kasteel (Zamek Krolewski). Ook dit werd in de oorlog vrijwel weggevaagd, maar tussen 1971 en 1984 herbouwd. Daarbij werd het kasteel niet in de staat van vlak voor de oorlog hersteld, maar zoals het er in de achttiende eeuw bij lag. Veel van het huisraad was bij het begin van de oorlog al in veiligheid gebracht en de meubels, wandtapijten en het kostbare porselein zijn dus grotendeels wel van de originele inboedel.
Voor de Tweede Wereldoorlog woonden er veel joden in Warschau. De nazi’s sloten de joodse wijk af van de rest van de stad. Tegen de erbarmelijke omstandigheden in dat getto kwamen de joden in 1943 massaal in opstand. Die opstand werd met veel moeite onderdrukt. Het Monument voor de Kleine Opstandeling (Mały Powstaniec) herinnert aan die opstand en de koeriersrol die kinderen destijds speelden. Al vlak na de oorlog, in 1948, werd het Monument voor de Helden van het Getto onthuld. Een deel van de drie meter hoge muur die om het getto stond is blijven staan, als herinnering aan de gruwelijkheden tijdens de oorlog.
In 1944 volgde een veel grotere, gewapende opstand van het Poolse verzetsleger. De Polen hielden 63 dagen stand, maar hun verzet werd uiteindelijk gebroken. Uit wraak verwoestte het Duitse leger het grootste deel van Warschau. Na de oorlog lag zeker driekwart van de stad in puin. Het Museum van de Opstand van Warschau is gewijd aan de moedige strijd van de Polen. In 1989 werd op het Krasinskichplein het Opstand van Warschau-monument onthuld. Het beeldt uit hoe het Poolse verzetsleger de binnenstad van Warschau bereikte: via de riolen.
De oudste kerk van Warschau is de Sint-Johanneskathedraal, oorspronkelijk uit de vijftiende eeuw, maar in de loop der eeuwen steeds aangepast. Na de oorlog werd de kerk in gotische stijl herbouwd. Het kruisbeeld in de kerk zou wonderen kunnen verrichten. De Visitatiekerk (ook wel Jozefkerk) kwam ongeschonden uit de oorlog. In het interieur hangen schilderijen van Poolse kunstenaars en verder valt de rijk versierde preekstoel op, in de vorm van een schip.
Aan de rand van de stad ligt het Wilanówpaleis, dat in de zeventiende eeuw werd gebouwd als zomerresidentie voor koning Jan III Sobieski. Het interieur is vol pracht en praal, vooral de uitbundige Scharlaken Zaal. Verder is in dit paleis het Postermuseum (Muzeum Plakatu) ondergebracht met een enorme verzameling kunstposters. Rond het paleis ligt een fraai aangelegd park.
De componist Frédéric Chopin leefde slechts tot zijn twintigste jaar in Warschau, waarna hij naar Parijs vertrok om nooit meer in Polen terug te keren. Hij ligt begraven op de begraafplaats Père Lachaise in Parijs, maar zijn hart wordt bewaard in de Heilig Kruiskerk in Warschau. Ernaast staat het voormalige woonhuis van de familie Chopin en in het Muzeum Fryderyka Chopina zijn voorwerpen, brieven, muziekstukken en foto’s te zien uit het leven van Chopin. Een beeld van de beroemde componist staat in het Lazienki Park, de groene long van Warschau. Overigens is dit een kopie van het originele beeld uit 1926, want Chopins muziek was door de nazi’s verboden en het beeld werd door hen vernield.
Ten noordwesten van de Poolse hoofdstad ligt het Kampinoski Park, een moerassig veengebied maar met opvallende zandduinen. Door het gebied zijn wandelroutes uitgezet.
Verder naar het noordwesten, op 200 kilometer van Warschau, ligt het historische stadje Torun. Deze ommuurde, middeleeuwse stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is ook de geboorteplaats van Mikolaj Kopernik, beter bekend als Copernicus. Zijn geboortehuis is een museum gewijd aan de beroemde sterrenkundige. Verder wordt er in Torun bijzonder gemberbrood gemaakt, gebakken naar geheim recept in middeleeuwse gietvormen.
De laatste jaren is het verkeer in Warschau steeds drukker geworden en het vinden van een vrije parkeerplaats op straat is dan ook moeilijk. Er zijn slechts enkele parkeergarages die vaak vol zijn. De meeste hotels in het centrum hebben parkeerplaatsen voor hun gasten. Verder zijn er aan de rand van de stad enkele P+R terreinen waar u uw huurauto kunt parkeren om vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum van Warschau te reizen.
Het internationale vliegveld van de stad heet voluit Warsaw Frederic Chopin Airport en ligt tien kilometer ten zuiden van Warschau. Buiten de spitsuren is het vliegveld gemakkelijk met een huurauto bereikbaar. Vanuit het centrum van de stad volgt u de weg Zwirki í Wigury (wegnummer 634), die rechtstreeks naar de luchthaven leidt.